III Festiwal Chlebów Świata już za nami. Organizatorzy zapraszają na kolejna edycję za rok. Co się działo w dniach 22-24 kwietnia 2016 r. w gmachu szkoły przy ul. Ratuszowej 13 w Warszawie zobaczcie sami.
Przygotowano warsztaty dla dzieci z pieczenia kruchych ciasteczek z ziarnami, samodzielnego robienia kanapek i przyozdabiania ich różnymi warzywami.
Zorganizowane były również warsztaty, na których dzieci mogły tworzyć obrazy z wykorzystaniem plonów ziemi.
Dla zainteresowanych zebrane były pamiątki i przedmioty używane niegdyś przez piekarzy i cukierników,
Przygotowano też wystawę najpopularniejszych rodzajów pieczywa z całego świata.
Były też stoiska, na których można było kupić słodkie i słone wypieki. Ja zwiedzałam stoiska w niedziele i nie wiem czy to ze względu na ostatni dzień festiwalu czy tez pewne niedosięgnięcia organizacyjne, nie znalazłam tu do kupienia chlebów z całego świata, które organizatorzy tak reklamowali w mediach. Było jedynie stoisko z włoskimi wypiekami i stragany na zewnątrz ze standardowymi, dobrze nam znanymi wypiekami polskich piekarzy. Miejmy nadzieję, że przy kolejnym festiwalu organizatorzy utrzymają wyższe standardy, czego im i kolejnym zwiedzającym, którzy podobnie jak ja liczyli na zakup ciekawych wypieków z krańców świata z całego serca życzę.
Więcej informacji znajdziesz na stronie http://festiwalchlebow.pl/
#festiwalchlebowswiata #chlebyswiata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz