piątek, 1 lipca 2016

Budyń kakaowy na mleku kokosowym w proszku


Odkrycie mleka kokosowego w proszku zainspirowało mnie do tworzenia kolejnych pomysłów kulinarnych. I tak powstał przepis na budyń kakaowy na mleku kokosowym w proszku.


Budyń kakaowy na mleku kokosowym w proszku
Trudność: łatwe
Ilość: 2 porcje
Przygotowanie: 10 min
Produkt bezglutenowy
Składniki:
  • 3 łyżki mleka kokosowego w proszku
  • 1,5 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
  • 200 ml wrzątku
Instrukcja
  1. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać.
  2. Zagotować wodę.
  3. Do wrzątku wsypać wszystkie składniki i dokładnie mieszając podgotować jeszcze 5 min do momentu zgęstnienia.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz